Intervju med skaparen av Town - Maria Gustavsson

 
Maria Gustavsson svartvit webb.jpg

Vem är du?
Jag heter Maria Gustavsson och driver sedan 10 år designstudion Swedish Ninja där jag arbetar som frilansade designer. Sedan en tid tillbaka bor jag i Danmark med min man och våra 2 barn.

Vad har du för utbildning?
Jag har en examen som ingenjör vid Karlstad Universitet. Därefter åkte jag till Australien där jag tog en Master i Industridesign vid Queensland Collage of Art University, Brisbane.

Hur kom du i kontakt med Wobedo Design?
Jag satt på samma våning som Christel Månsson på Minc - Malmö Incubator i Malmö. Christel startade Wobedo Design där hon jobbade som designer. (Minc är navet för startups och entreprenörer i södra Sverige.)

Vad var dina tankar med Town?
Jag såg ett behov för en kreativ och glad akustiklösning när jag arbetade med att inreda offentliga miljöer. Tanken är att Town är som en stads siluetter. Den skapar en miljö som vi alla kan knyta an till, hus och byggander i olika former. Siluetten är rogivande och är också spännande för att den bygger horisonter. Jag såg att något saknades där.

För mig var det vikigt att både barn som vuxen skulle gilla dess uttryck. Min förhoppning är att alla skall kunna bygga sin egen drömhorisont.

Din inspiration, var hittar du den?
Den hittar jag i min trädgård som jag pysslar mycket i och så läser jag böcker. Jag går också på loppisar och kollar runt efter spännande saker.

Vad gör du när du inte jobbar?
När jag inte jobbar så är jag förstås med mina barn. Vi reser en del, senast har vi varit på Menorca. Och så är jag i trädgården förstås.

 

WOBEDO DESIGN AB • IDEON • SCHEELEVÄGEN 15 • 223 70 LUND • 0709-685655 • INFO@WOBEDO.COM